Patlıcanlı Penne Nasıl Yapılır?

Patlıcanlı Penne Nasıl Yapılır?​

Pak Kadın sitesi olarak, birbirinden farklı yemek tarifleri ile sizlerin sofralarına konuk olmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda sizlere patlıcanlı penne tarifinden bahsedeceğiz. İsmi sizi yanıltmasın. Makarna ile yapılan son derece kolay ve lezzetli bir yemektir. Özellikle ana yemek olarak sıklıkla tüketilmektedir. Penne, kullanılacak makarnanın ismidir. Makarnaya bir de patlıcan eklenince ortaya harika bir tat çıkmaktadır. Özellikle bu yemeğin sosu bir efsanedir. Sizleri daha fazla bekletmeden patlıcanlı penne yemeğinde gerekli olan tüm malzemeleri sıralamaya ve ardından yapılışı hakkında bilgi vermeye başlayalım. Hazırsanız, yemeğin malzemelerine ve yapılış kısmına geçiyoruz.

Patlıcanlı Penne Malzemeleri​

  • Yarım paket penne makarna
  • 1 tane orta boy patlıcan
  • 1 tane önceden rendelenmiş normal boy domates
  • Yarım çay bardağı kadar sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal doğranmış taze nane
  • Tuz
  • Karabiber
Yukarıda madde madde belirttiğimiz malzemelerin dışında patlıcanlı penne yemeğinin üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşar peynirini de kullanabilirsiniz. Her şey tamamsa patlıcanlı penne tarifine geçebiliriz.

Patlıcanlı Penne Yapılışı​

Patlıcanlı penne yapılışı kolay ve zahmetsizdir. Yalnızca bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Şimdi sizlere adım adım bu yemeği nasıl yapacağınızı anlatacağız. Patlıcanların acısını çıkartmak için öncelikle alacalı soyup küpler şeklinde doğrayın ve ardından 30 dakika kadar tuzlu su içerisinde bekletin. Patlıcanları beklerken bir yandan makarnayı haşlamak için bir tencere içine su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve ardından makarnanızı ilave edin. Başka bir yerde bir tava içine yağ koyun ve ısıtın. Acısı çıkan patlıcanları süzüp tavanın içine koyun ve pişirin. Tuzunu, karabiberini ilave ettikten sonra önceden rendelenmiş domatesi ve salçayı da ilave edin. Üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su dökün ve karıştırmaya devam edin. Tencerede haşladığınız makarnanızı süzün ve tavada pişirdiğiniz sosun içerisine dökün. Sos ile makarnanın birbirine iyice karışmasını sağlayın. Önceden doğranmış taze nanenizi de ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pişen makarnanızı tabağınıza alarak, üzerine önceden rendelenmiş kaşar veya parmesan peynirini koyun. Sıcak servis edin. Şimdiden afiyet olsun.
 
Üst